V nedeljo, 21. maja 2017, ob 14. uri se bo v ljubljanskem hotelu NOX odvijal seminar na temo kondicijske priprave v nogometu.

Na predavateljskem odru bomo gostili naslednje strokovnjake s področja kondicijske priprave nogometašev:

Ricardo da Silva je magister športnih znanosti in je kot profesionalni kondicijski trener deloval v prvi španski ligi, Azerbajdžanu in Sloveniji. Trenutno je kondicijski trener članske ekipe v NK Celje.

Doc. dr. Borut Fonda je predavatelj na Primorski univerzi. Je strokovnjak s področja regeneracijskih tehnik, deluje tudi v uspešnem podjetju S2P, ki se ukvarja z izdelavo visoke tehnologije na športnem področju.

Iztok Kavčič  je trener UEFA PRO in profesionalni kondicijski trener. Je predavatelj na Primorski univerzi ter ustanovitelj portala feel-coaching.eu. Trenutno je trener mladinske ekipe v FC Koper.

PROGRAM

13.40 – 13.55 Registracija

13.55 – 14.00 Otvoritev seminarja

14.00 -15.00 Razvoj vzdržljivosti skozi igralne oblike z uporabo GPS naprav, Ricardo da Silva *
V prvem predavanju bo Ricardo da Silva predstavil koncept razvoja vzdržljivosti skozi igralne oblike s pomočjo uporabe GPS naprav. V uvodnem delu bodo predstavljeni principi določanja intenzivnosti v vajah preko spreminjanja velikosti prostora, števila igralcev in nalog v igri. Zatem bo predstavljeno, kako je možno s pomočjo tehnologije nadzirati realno intenzivnost in sproti prilagajati vaje.

15.00 – 15.15 Odmor

15.15 – 16.15 Regeneracijske tehnike v nogometu, doc. dr Borut Fonda
V drugem predavanju bo doc. dr. Borut Fonda predstavil najnovejše pristope s področja regeneracijskih tehnik v nogometu. V predavanju se bo najprej dotaknil mitov, ki veljajo na področju regeneracije, nato bo predstavil teoretično ozadje vadbenega procesa in regeneracije telesa. Nazadnje bo predstavil izsledke raziskav in najučinkovitejše tehnike za okrevanje po nogometnem treningu ali tekmi.

16.15 – 16.45 Odmor

16.45 – 17.45 Razvoj vzdržljivosti skozi dinamično tehniko, Iztok Kavčič
V zadnjem predavanju bo Iztok Kavčič predaval o razvoju vzdržljivosti skozi vaje dinamične tehnike. Po uvodnem teoretičnem delu bo predstavil konkretne vaje, ki jih trenerji lahko vkomponirajo v lasten načrt pripravljalnega obdobja.

17.45 – 18.00 Zaključek seminarja in podelitev certifikatov

LOKACIJA SEMINARJA: Hotel NOX, Celovška cesta 469, Ljubljana – Šentvid