• KDO? Nogometni tabor je namenjen fantom in dekletom do 13. leta starosti.
  • KDAJ? Z začetkom poletnih počitnic. Od torka, 25. 6. 2019, do sobote, 29. 6. 2019.
  • KJE? V Piranu, dom Breženka.
  • ZAKAJ? Kvalitetno nogometno igrišče. Igrišča za ostale športe. Vse streljaj od morja. Prijetno domovanje.
  • PROGRAM? Nogometni treningi dvakrat na dan, zaključni turnir, plavanje, športne igre, igre na prostem in v vodi, družabni večeri in kratka izobraževalna predavanja.
  • TRENERJI? Trenerji z najvišjo trenersko licenco, trener vratarjev, diplomanti fakultete za šport, učitelji plavanja.
  • PREHRANA? V domu zagotavljamo polne obroke in kvalitetno hrano. V kuhinji imajo bogate izkušnje s pripravo hrane za večje osnovnošolske skupine. Poskrbimo tudi za otroke s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami.
  • OPREMA? Za vso nogometno opremo poskrbimo mi. Vsak udeleženec dobi nogometno žogo v trajno last in majico Nogometno izobraževalnega inštituta. Udeleženci potrebujejo le osebno opremo za treninge.
  • CENA? 350,00 EUR. Če se tabora udeležita dva otroka iz iste družine, je cena za drugega 300,00 EUR. Možnost odplačevanja na tri ali dva obroka.
  • VEČ INFORMACIJ? Vodja tabora – Janez (041 268 336) ali nam pišite na info@nizi.si.

Nogometno-izobraževalni inštitut želi s poletnim taborom nadaljevati svoje poslanstvo: omogočanje nogometnega napredka mladim nogometašem s strokovnim pristopom. To seveda ne pomeni, da na našem taboru ni prostora za nogometne začetnike ali tiste, ki si želijo zgolj športnega udejstvovanja na morju v času počitnic, saj bodo vsebine prilagojene starosti in predznanju.

S poletnim taborom na morju želimo izkoristiti priložnost, da ob začetku počitnic nekoliko podaljšamo nogometno udejstvovanje in se umaknemo v mirno okolje ob morski zrak. V enem lepših slovenskih obalnih mest z bogato zgodovino zagotavljamo krasne pogoje. Prehrana in bivanje bosta urejena v domu Breženka, nogometne treninge pa bomo izvajali na bližnjem nogometnem stadionu Piran. Vse to se dogaja ob morju, kar bomo ob primernem vremenu, ki nam ga poletje zagotavlja, izkoristili za vodne aktivnosti in sprostitev. Istočasno bomo poskrbeli tudi za morebitne neplavalce.

Ena od zavez ob načrtovanju tabora je bila, da otrokom ob strokovnem delu na nogometnem igrišču ponudimo še širok nabor aktivnosti na prostem in poskrbimo, da bo to teden, ki ga ne bodo pozabili. Organizirane bodo najrazličnejše športne igre na prostem, plavanje, igre in tekmovanja na plaži, obisk Pirana in organizirani družabni večeri. V sproščenem vzdušju in dobri družbi bomo pozabili na vsakdanji vrvež in vse aplikacije, ki nam jih ponuja virtualni svet.

Za treninge bodo poskrbeli nogometni trenerji z večletnimi izkušnjami, najvišjo trenersko licenco (PRO) in izobrazbo Fakultete za šport. Z nami bo tudi trener vratarjev. Za vzdušje, animacijo in družabne večere bo na voljo izobražena vzgojiteljica. Za morebitne neplavalce ali tiste z manj samozavesti v vodi bo poskrbljeno z učiteljem plavanja.

CILJI NOGOMETNEGA TABORA
Polno zapolnjen čas z najrazličnejšimi dejavnostmi na prostem in strokovno vodeni nogometni treningi s poudarkom na individualnem napredku sta glavni poslanstvi Nogometnega tabora NIZI.

NOGOMETNI CILJI
– Uporaba obeh nog v upravljanju z žogo.
– Kontrola žoge v najrazličnejših situacijah.
– Tehnika varanja nasprotnika brez in z žogo.
– Tehnika udarcev žoge.
– Igra 1 : 1.
– Sodelovanje več igralcev v igri.

ŠPORTNI CILJI
– Spoznavanje zdravega življenjskega sloga.
– Spoznavanje najrazličnejših športov.
– Razvijanje zdrave tekmovalnosti.
– Spoštovanje igre in nasprotnika.

SOCIALNI CILJ
– Medsebojno spoštovanje.
– Sklepanje prijateljstev.
– Preživljanje prostega časa med ljudmi brez faktorjev moderne tehnologije.