Za ekipo Nogometno-izobraževalnega inštituta je še en uspešno izpeljan projekt, v okviru katerega smo poskušali otrokom zagotoviti kombinacijo kakovostnega trenažnega procesa in zabave. Na petdnevnem Nogometnem taboru NIZI so mladi nogometaši in nogometašice lahko resnično uživali in hkrati domov odnesli veliko novih znanj.

Kratko izjavo o taboru je za spletno stran podal Janez Ferk, vodja Nogometnega tabora NIZI:

“Nogometni tabor je v mojih očeh presegel vsa pričakovanja. Najpomembnejše poslanstvo je bilo izpolnjeno, vsi so domov prispeli zdravi in veseli. Prve povratne informacije od staršev pa so takšne, kot smo si jih vsi lahko le želeli. Imeli smo idealne pogoje. Super podporo v domu Breženka, kjer smo bivali in morje s primerno plažo, ki je bila le dobrih sto metrov od doma. Do igrišča pa nas je vodil varen sprehod. Ko potegnem črto, mislim, da smo kvalitetnemu delu na igrišču uspeli dodati še veliko več. S tem mislim na kvalitetno preživljanje prostega časa, od popoldanskih aktivnosti, zabave v in ob morju, do družabnih večerov.

Imeli smo dva cilja. Prvi je bil, da naši nogometaši in nogometašice nadgradijo svoje nogometno znanje, kar smo zagotavljali z delom po skupinah, individualno obravnavo in specialnimi vratarskimi treningi. Drugi pa, da dobijo nova spoznanja in širino tudi izven igrišča ter da se ob spoznavanju novih prijateljev ves teden zabavajo. Upam si trditi, da so pedagoške izkušnje trenerske ekipe, ki jim ni blizu zgolj delo na igrišču, naredile razliko med povprečnim in uspešnim taborom. Neprecenljiv doprinos so zagotavljali Matej, Vili in Zina. Končno in najbolj realno oceno pa lahko podajo zgolj otroci z njihovimi starši.”

Slike s tabora si lahko ogledate v spodnji galeriji: